אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

בלינצ'ס גבינות מלוחות ותרד

מזג האוויר משחק איתנו? נשחק איתו בחזרה - ונכין מנה שנחשבת קיצית, אבל היא בעצם חמימה ודשנה וחמאתית, ואף אחד לא יחליט בשבילה לאיזו עונה היא שייכת. מתכון פגז של ריטה גולדשטיין ותומר אומנסקי

|| פורסם06:27
בלינצ'ס גבינות מלוחות ותרד (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין
Rating:4.972reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבלינצ'ס:

  • 500 מ"ל חלב
  • 60 מ"ל (רבע כוס) מים
  • 3 ביצים L
  • 60 מ"ל (רבע כוס) שמן
  • 250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח
  • כף סוכר
  • חצי כפית מלח

לטיגון:

  • חמאה

למילוי:

  • 2 כפות שמן
  • 4 שיני שום
  • 250 גרם תרד טרי (מומלץ אפילו יותר), קצוץ קלות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 250 גרם גבינת טבורג, טוב טעם או כנען
  • 250 גרם פטה כבשים
  • 200 גרם צ'דר או גאודה, מגוררות

אופן ההכנה:

1הבלינצ'ס: טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הבלינצ'ס לבלילה חלקה.

2מחממים מחבת ומשמנים בחמאה. יוצקים מצקת מהבלילה ומטים את המחבת לצדדים עד שהבלילה מכסה את כולה.

3מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני.

4המילוי: מטגנים קלות את השום הכתוש ומוסיפים את התרד. מטגנים עד שרוב הנוזלים של התרד מתאדים, מתבלים במלח ופלפל ומצננים לחלוטין.

5מוסיפים את הגבינות ומערבבים.

6מילוי הבלינצ'ס: מניחים את הבלינצ'ס עם הצד המוזהב כלפי מעלה, מניחים כף מהמלית ומשטחים לאורך הבלינצ'ס. מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים לגליל.

7מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבלינצ'ס משני הצדדים עד שהם זהובים והמלית חמה. מורחים בחמאה ומגישים.

תומר אומנסקי הוא זוכה "בייק אוף" ישראל ומעביר סדנאות אפייה.זה האינסטגרם שלו

לאינסטגרם של ריטה גולדשטיין

_OBJ

** ניתן להגיש עם שמנת חמוצה וסלט רענן.

** לאופציה מתוקה: מערבבים חצי קילו גבינה לבנה, רבע כוס סוכר, 40 גרם פודינג וניל (4 כפות גדושות) ו-40 גרם קורנפלור (4 כפות גדושות) עם שקית סוכר וניל וביצה. ממלאים ומטגנים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il