אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

סלט פתוש ב-10 דקות

סלט רענן, פריך וטעים, שהוא בדיק מה שאתם צריכים אחרי שבוע של ארוחות משפחתיות

|בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים| פורסם06:25
סלט פתוש (צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים)
צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים
Rating:4.5109reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 פיתה
  • שמן זית, למריחה
  • 2 עגבניות תמר בשלות ומוצקות, או 10 עגבניות שרי תמר
  • 4 מלפפוני בייבי או 2 מלפפונים רגילים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • חצי בצל לבן בינוני
  • 1 בצל ירוק
  • חופן עלי נענע שלמים
  • עלים מ-3 ענפים של זעתר טרי
  • חופן עלי פטרוזיליה שלמים
  • מיץ סחוט טרי מחצי לימון
  • קורט נדיב של מלח גס
  • קורט נדיב של סומאק
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1פותחים את הפיתה וחותכים אותה לשני עיגולים שלמים. מורחים כל עיגול בשמן זית משני צדיו.

2מחממים מחבת על אש בינונית, וקולים את עיגולי הפיתה כ-2 וחצי דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומתקשים כמו צנים או קרקר. לחלופין, אפשר לקלות בטוסטר לחיץ.

3חוצים עגבניות תמר וחותכים כל חצי לפלחים. אם משתמשים בעגבניות שרי, חוצים אותן.

4חותכים את המלפפונים לאורכם ל-4 פלחים. חותכים כל פלח למקלות באורך 3-2 ס"מ.

5פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.

6חוצים את הבצל וחותכים כל חצי לאורכו לפלחים דקים.

7פורסים את הבצל הירוק באלכסון לפרוסות דקות.

8בקערה, מערבבים את כל הירקות החתוכים. מוסיפים נענע וירוקים.

9שוברים את הפיתות הקלויות לחתיכות בגודל ביס גדול ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים לימון, מלח גס, סומאק ושמן זית ומערבבים היטב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il