אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

פשטידת כרובית עם פטנט

אותה פשטידה בגישה כל כך שונה: מהיום, לא מבשלים את הכרובית לפני, אלא קוצצים אותה דק - זה גם חוסך זמן וגם ממש טעים. ואם יש לכם מעבד מזון, זה בכלל רק כמה דקות קטנות של עבודה

פשטידת כרובית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.2369reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כחצי כרובית בינונית
  • בצל יבש, קצוץ
  • 3 ביצים
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' (עדיף עזים)
  • שן שום, כתושה
  • 1/2 כוס קמח כוסמין מלא, או קמח מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • מעט אגוז מוסקט
  • כפית מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים אותה לחתיכות קטנות (בערך בגודל של 2-3 ס"מ).

3מעבירים את הכרובית למעבד מזון, ומעבדים בפולסים קצרים עד שהיא קצוצה די דק (אפשר לקצוץ במעבד מזון גם את הבצל). למי שאין מעבד מזון, ניתן לקצוץ את הכרובית בעזרת סכין.

4מערבבים בקערה את הביצים והקוטג', ומוסיפים את השום הכתוש, הכרובית והבצל הקצוץ. מערבבים.

5מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה, אגוז המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים.

6מכניסים לתבנית אפייה (מרובעת או עגולה, בגודל בינוני) משומנת קלות ואופים בתנור כ-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו לפתן משמשים נוסטלגי
>> עוגיות מייפל ותבלינים של עוגיו.נט
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il