
תפוחי אדמה מעוכים: כל הסודות הקטנים להצלחהמאז הבליחה שיטת ההכנה הזאת במטבחים שלנו לפני כמה שנים, עדיין לא נמצאה דרך טובה ממנה להכין תפוחי אדמה. פנים רך כמו חמאה, שוליים פריכים וממכרים כמו צ'יפס, לא פלא שהיא הייתה ונשארה כוכבת של ארוחות שישיהדר אליאס|mako אוכל| פורסם04/07/2406:25 ![]() צילום: Liudmyla Chuhunova, ShutterStock |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מי מלח 30-40 דקות, עד שהם רכים. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מעבירים את תפוחי האדמה בזהירות לתבנית מרופדת נייר אפייה, ונותנים לכל אחד מהם מעיכה טובה עם שורש כף היד. התפודים חמים מדי? אפשר לעשות זאת בעזרת פטיש שניצלים או תחתית של כוס. 3זולפים על תפוחי האדמה המעוכים שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ואם רוצים גם בפלפל שחור גרוס. מפזרים את עשב התיבול הנבחר. 4מכניסים לתנור לצלייה של 30-40 דקות (זכרו שהתפודים כבר מבושלים). תפוחי אדמה מעוכים בתנור|צילום: faithie, ShutterStock תפוחי אדמה מעוכים - מתכון בסיסי|צילום: Viktory Panchenko, ShutterStockהערות:** תפוחי האדמה צריכים להתרכך בבישול ממקדים, אבל לא להפוך לסחבות. הם הרי עוברים צלייה נוספת לא קצרה. אם מזלג ננעץ בהם בקלות - הם רכים דיים. ** כמה מועכים? עד שהקליפה נקרעת ובשר התפודים נחשף. אפשר קצת יותר, אבל לא הרבה יותר, אנחנו לא רוצים לדרוס את תפוחי האדמה אלא רק לשנות את שטח הפנים שלהם. ** יש המתבלים את תפוחי האדמה המעוכים גם באבקת שום, פפריקה ותבלינים נוספים. לטעמנו הגרסה הטעימה ביותר היא עם מלח בלבד, או לכל היותר מלח ופלפל. ** חישבנו במתכון כמות של שני תפוחי אדמה מעוכים לסועד, אבל מדובר במנה שבדרך כלל ממשיכים ואוכלים עד שהתבנית מתרוקנת. אז אל תצפו לשאריות (וטוב שכך, בחימום חוזר התפודים הרבה פחות טעימים). תגיות:תפוחי אדמה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |