אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

ריזוטו בטטות מהיר

מתכון למנת גורמה טעימה ופשוטה, רק 15 דקות זמן עבודה

|mako אוכל| פורסם15:18
ריזוטו בטטה - מוכן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס אורז אורז לריזוטו
  • 30-50 גרם חמאה
  • 1 שן שום, קצוצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • כוס וחצי מים חמים או ציר ירקות
  • כדור מוצרלה, מגורר גס (או 100 גרם פרמזן)
  • כף תימין או רוזמרין

אופן ההכנה:

1מטגנים את קוביות הבטטה כ-3 דקות. מוסיפים את הריזוטו, מערבבים ומטגנים 3-5 דקות נוספות על אש בינונית.

2מוסיפים את החמאה, השום והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את היין הלבן ומערבבים בתנועות איטיות.

3אחרי שהיין נספג מוסיפים את המים או הציר וממשיכים לערבב מדי פעם עד שכל הנוזלים נספגים.

4מבשלים 10-15 דקות נוספות, מפזרים את המוצרלה או הפרמזן, מערבבים ומגישים עם תימין או רוזמרין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il