מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

שווארמה כרובית

אחרי שסטייק הכרובית הפך למנה אהובה, ולא רק בקרב צמחונים, הגיעה תורה של השווארמה כרובית לקבל את מרכז הבמה. בפיתה, בגט, ג'בטה או צלחת - תפרתם ארוחת צהריים לתפארת

|mako| פורסם10:35

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • כרובית גדולה
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • חצי כוס מים רותחים
  • כף תערובת תיבול לשווארמה
  • מעט צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

  • פיתה/לאפה/ג'בטה/בגט
  • סלט ירקות קצוץ
  • טחינה
  • עמבה

אופן ההכנה:

1מפרקים את פרחי הכרובית וחותכים אותם לפרוסות יחסית דקות.

2מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל יחד עם הכרובית, עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה (הוסיפו חצי כוס מים, זה יעזור לכרובית להתרכך בקלות).

3מוסיפים תבלינים יבשים, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.

4מרכיבים את המנה בלאפה, פיתה, ג'בטה או צלחת. העיקר שיהיו טחינה ועמבה בנדיבות.

שווארמה כרוביתשווארמה כרובית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il