אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

מג'דרה

להכין מג'דרה זה קלי קלות, ובכל זאת רובנו זקוקים למתכון. מי באמת זוכר יחסי אורז-עדשים, באיזה שלב להוסף עדשים לאורז וכמה זמן בישול כל הדבר הזה צריך? אז אחת ולתמיד - כך תכינו בקלות מג'דרה מושלמת

|mako אוכל| פורסם06:34
מג'דרה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.221reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות/ שחורות מהזן הכי קטן שיש. יש להשרות לפחות שעתיים לפני הבישול.

  • 5 כפות שמן זית
  • 3 בצלים, חתוכים דק
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפית כמון
  • כפית בהרט
  • כוס אורז
  • 2 כוסות מים רותחים לשלב האורז
  • כף גדושה אבקת מרק

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים במים רותחים בסיר עמוק, כ-25 דקות.

2מסננים את העדשים המבושלות מהנוזלים ומניחים בצד.

3בסיר נפרד מטגנים את קוביות הבצל בשמן זית עד להשחמה – הבצל אמור לקבל צבע חום כהה. מוסיפים כמון, בהרט, מלח ופלפל ואז את האורז. מטגנים יחד כ-3 דקות ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק, מערבבים ומוסיפים את העדשים המבושלות.

4מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים מבשלים כ-25 דקות , מסירים מהאש ומשאירים מכוסה כ-10 דקות נוספות.

* אופציה להגשה: חותכים בצל לרצועות ומערבבים עם כף קמח, מטגנים אותו עד להשחמה ומפזרים מעל המנה בעת ההגשה. הקמח הופך את הבצל לקריספי.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בפעם שעברה הכנו כאן קציצות בקר עם אפונה שמתחסלות בשניות

>> תום פרנץ מסדר לכם ארוחת חנוכה עם ירקות בשלל צבעים

תגיות:מג'דרה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il