אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

סירות תפוחי אדמה בתנור ברוטב לימוני

אנחנו מכירים ים שיטות להכין תפוחי אדמה, אבל את זאת לא הכרנו ואנחנו לגמרי מתכוונים לאמץ. חותכים לפלחים, מתבלים וצולים, אבל לא סתם כך אלא עם קצת מים רותחים בתבנית. התוצאה: פריכות משגעת לצד רכות מופתית

|mako אוכל| פורסם10:21

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • שלושת רבעי כוס מים רותחים
  • 1 כף אבקת מרק (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים (מעין סירות).

3מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מעט עמוקה ומוסיפים שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, אורגנו, מיץ לימון ושום. מערבבים.

4שופכים את המים הרותחים על תפוחי האדמה ומערבבים שוב.

5צולים בתנור החם ללא כיסוי שעה עד שעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

סירות תפוחי אדמה ברוטב לימוני. נסו את טיפ המים הרוסירות תפוחי אדמה ברוטב לימוני. נסו את טיפ המים הרותחים!|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il