אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

לביבות קטנות ושובבות, שאיך שהן מגיעות מהמחבת לצלחת מתחילות להיעלם במסתוריות. מעולות כנשנוש קטן של אחר הצהריים או של בוקר, או של היי, למה לא עכשיו בעצם? יאללה, התחלנו לערבב וזה תכף מוכן

|מחלבות גד| פורסם07:05
לביבות גבינה (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד
Rating:4.448reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

ללביבות:

  • 200 גרם ריקוטה
  • 150 גרם בולגרית מעודנת
  • 50 גרם פקורינו מגוררת
  • כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע או שמיר ואורגנו)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • ביצה
  • 2 כפות קמח או פירורי לחם
  • קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל מוסיף)
  • מעט אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קמח לקימוח הלביבות לפני הטיגון
  • שמן זית לטיגון

לרוטב העגבניות:

  • 6 עגבניות אדומות ובשלות, קלופות וללא העוקץ
  • כף רסק עגבניות
  • כפית אורגנו יבש או עלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב רוזה (אם רוצים):

  • 3 כפות יוגורט בקר

אופן ההכנה:

1מכינים את הלביבות: מערבבים את הגבינות בקערה עם יתר חומרי הלביבות, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

2מכינים את רוטב העגבניות: מרסקים את העגבניות ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.

3לרוטב רוזה (אם רוצים): מערבבים חצי מכמות רוטב העגבניות שהכנו עם היוגורט.

4מטגנים את הלביבות: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית, יוצרים לביבות בעזרת ידיים רטובות או משומנות, מקמחים מעט ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה והתייצבות.

5מגישים את הלביבות חמות או בטמפרטורת החדר לצד רוטב העגבניות או שני סוגי הרטבים - עגבניות ורוזה.

תגיות:לביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il