אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

צ'רשי משודרג

סלט דלעת חריף וטעים, שישמח כל מנה שתגישו לידו ויעבוד מעולה גם סתם כך על טוסט. שווה להיות טריפוליטאים

|mako אוכל| פורסם06:14
צ'ירשי משודרג (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
Rating:4.570reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 500 גרם דלעת
  • 500 גרם בטטה
  • מעט שמן זית
  • ראש שום מפורק לשיניים, מקולף וקצוץ דק
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
  • 5 ענפי סלרי עלים, קצוצים דק (גבעול ועלים)
  • 500 גרם גזר גמדי מצונן או קפוא
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קימל שלם (מי שלא אוהב יכול להמיר בקימל טחון, מה שנקרא "כרויה")
  • 1 כפית מלח
  • מיץ מלימון שלם או כף לימון כבוש
  • 2 כפות גדושות קוואקר

אופן ההכנה:

1מגרדים את הדלעת והבטטה בפומפייה או בדיסקית המתאימה במעבד מזון.

2מחממים מעט שמן זית ומאדים את השום. מוסיפים את הבטטה והדלעת ומאדים כחצי דקה.

3מוסיפים את הפלפל החריף ואת הסלרי ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזר הגמדי ומוזגים מים עד לכיסוי.

4מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים והלימון. מערבבים מדי פעם.

5לאחר כ-10 דקות מוסיפים את הקוואקר לסיר ומכבים את האש. משאירים את הסיר מכוסה 15 דקות לפחות, עד שכל הנוזלים נספגים.

6מגישים קר לצד כל ארוחה, כמטבל או על טוסטונים קטנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק -ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו קורנדוג בציפוי הורס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il