השראה מהמלזית: נודלס ברוטב חריף עם קוקוס, עשבי תיבול ופלפליםאנחנו יודעים שנודלס עם ירקות זו מנה פשוטה, אבל אף פעם זה לא באמת הצליח לנו, עד המתכון הזה: מרכיבים מדויקים שעובדים נהדר ביחד, הוראות הכנה ברורות, ומעל הכל - רוטב מופלא של בזיליקום, צ'ילי וקרם קוקוס
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 13/07/15 08:24
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות ההכנה. מסננים ושומרים בצד. 2 שמים את עלי הבזיליקום בכוס גבוהה, יוצקים מעל את קרם הקוקוס ורוטב הצ'ילי וטוחנים אותם למעין שייק עם בלנדר ידני (פעולה זו עושים ממש רגע לפני שמתחילים להקפיץ). 3 מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת. 4 מוסיפים את השמן, השום והג'ינג'ר ומקפיצים 20 שניות, עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ארומה חזקה. 5 מוסיפים את הפלפל והמלפפון ומקפיצים 30 שניות, רק עד שהרצועות מתחילות להתרכך אך עדיין פריכות. 6 מוסיפים את השייק הירוק-חריף ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח או רוטב דגים תאילנדי לפי הטעם. 7 מוסיפים את הנודלס ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג בנודלס. 8 מוסיפים את הנבטים ומקפיצים 10 שניות נוספות. 9 טועמים ומוסיפים עוד רוטב צ'ילי, מלח או רוטב דגים לפי הטעם. 10 מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים. >> והנה גם קציצות עוף ברוטב חריף-מתוק, להתעלף מהן>> סלט חומוס וסלרי? כן, זה עובד |