אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

ניוקי ברוטב שום, מרווה עגבניות ושמן זית

מתכון למנה איטלקית ברוטב אדום עם שלושה סוגי עגבניות. מנה צמחונית פשוטה ומזינה

|מאסטר שף| פורסם15:27
הניוקי של ירדן (תמונת AVI: mako)
Rating:3.950reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לניוקי:

  • חצי ק"ג מלח גס
  • 1 ק"ג תפוחי אדומה אדומים
  • קמח
  • ביצים
  • קצת פרמזן

לרוטב:

  • 4 עגבניות שרי מנומרות
  • 6 עגבניות שרי צהובות
  • 4 עגבניות שרי תמר
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 2-3 שני שום
  • 3-4 עלי מרווה
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1מרפדים תבנית אפייה במלח גס, מסדרים את תפוחי האדמה ואופים שעה ב-220 מעלות. מרוקנים את תוכנם וסופגים את עודפי הנוזלים בנייר סופג. מעבירים לקערה.

2שוקלים את תפוחי האדמה ומחלקים את המשקל ל-4 – זו כמות הקמח שצריך להוסיף. מוסיפים חלמון ביצה על כל חצי קילו של תפוחי אדמה ומערבבים בעדינות.

3יוצרים גליל בעובי הרצוי וחותכים לריבועים.

4חותכים את העגבניות לארבע ומטגנים בשמן זית יחד עם השום, המרווה והמלח. ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים.

5מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומכניסים את הניוקי. כשהניוקי צפים מוציאים אותם לרוטב.

6מגישים עם פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il