אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

פסטה עם שומר, ארטישוק וזיתים

לאחר רבע שעה בשמן זית הסוכרים בשומר מתפרקים והופכים לקרמל עדין

|על השולחן| פורסם11:11
פסטה עם ארטישוק וזיתים (צילום: Stephen Walls, Istock)
צילום: Stephen Walls, Istock
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם פסטה ארוכה

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3-2 פקעות שומר (מנוקות מהעלים החיצוניים, הליבה הקשיחה והגבעולים) פרוסות דק
  • 200 גרם תחתיות ארטישוק קפואות ומופשרות (או משומרות בשמן) פרוסות דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/3 כוס יין לבן יבש (או 2 כפות מיץ לימון)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
  • 1/2 כוס זיתי טאסוס מגולענים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה או עלי בזיליקום קרועים ביד

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שומר וארטישוק, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהירקות רכים. מסירים את המכסה, מגבירים להבה לבינונית ומטגנים את הירקות עד הזהבה.

2מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מוסיפים יין ומבשלים עד שרובו מתאדה. מתבלים.

3בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4מסננים את הפסטה ומוסיפים לירקות. מוסיפים גבינת פרמזן, זיתים ופטרוזיליה, מערבבים ומגישים מייד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il