
מרק ירקות שורש כתומים עם יוגורט ובזיליקוםאת הימים הקרים שלפנינו אנחנו ממליצים לכם להעביר עם המרק הזה, שהוא כתום, מתקתק ועם נשיקה של יוגורט![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):לציר ירקות:
למרק:
אופן ההכנה:1מכינים את הציר: צורבים את הירקות (לפי הסדר הבא: גזר, בצל, שורשים וסלרי) בסיר רחב עם מעט שמן זית. 2מוסיפים 4 ליטרים של מים רותחים, עלי דפנה ופלפל שחור ומביאים לרתיחה שנייה. 3מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות. 4מסננים ומצננים (אפשר גם להקפיא את הציר). 5מכינים את המרק: מטגנים את הירקות הכתומים (בטטה, גזר ודלעת) במעט שמן זית עד שהם משחימים. 6מוסיפים את הכרישה והבצל ומטגנים עוד 3-4 דקות, עד שהם משחימים קלות. 7מוסיפים מעט מהציר או המים ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר. 8מוסיפים את שאר הנוזלים ומביאים לרתיחה. 9מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את גבעולי הבזיליקום בשלמותם. 10מכבים את האש, שולפים את הבזיליקום החוצה וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים. 11מתקנים טעמים, מוזגים לקעריות, מקשטים בכפית יוגורט ובמעט בזיליקום קצוץ ומגישים. המרק יישמר כ-3 ימים במקרר בכלי סגור. * המתכון באדיבות רשתloveat ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |