אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

לביבות כרישה וקישואים

מתכון לקציצות צמחוניות עם קמח אורז. גם בריא וגם טעים

|גלובס| פורסם19:52
קציצות כרישה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:3.611reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • ½קילו קישואים מגוררים עם הקליפה

  • 3 כרישות קצוצות דק-דק (לא שמנות מדי)
  • ¾ כוס גבינת פרמזן איכותית מגוררת דק
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • ½כוס קמח אורז (ואל תפחדו להוסיף כפות אחדות אם המסה דלילה)
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקישואים המגוררים ואת הכרישות עם גבינת הפרמזן, הביצה והחלמון הנוסף, קמח האורז, הפלפל והשום. מתבלים במלח לפי הטעם.

2מניחים במקרר לשעה, מכוסה בניילון.

3יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומחממים. קורצים מהמסה לביבות בעזרת כף ומטגנים בשמן הזית. אם בא לכם, אתם מוזמנים לעטוף את הלביבות בקמח אורז לפני הטיגון, דבר שייצור קליפה יותר קרנצ'ית. אם לא בא לכם על קמח אורז, אתם יכולים להחליף בקמח תפוחי אדמה, ואז להכין ציפוי מפירורי לחם.

4מגישים עם יוגורט ועם לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il