אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

בצל ממולא

הממולאים הצמחוניים הכי פשוטים ומהירים שפגשתם בחייכם

|mako| פורסם13:39
בצל ממולא (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:35reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 2 בצלים גדולים – אחד לכל סועד

  • 1 עגבנייה (מזן בלי הרבה מים, או עגבניית שרת רגילה שמסננים לאחר הגרידה)
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • 1 שן שום (אפשר גם קובייה של דורות)
  • מלח, פלפל
  • בערך שני ליטר מים להרתחה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות. מביאים לרתיחה מים בסיר בינוני, מקלפים את הבצלים ומורידים 2 ס"מ מהקצה העליון שלהם (אם הבצלים רחבים וקצרים - מסירים ס"מ אחד).

2בעזרת כפית פריזיאן או סכין חדה, מוציאים את תוכן הבצל בעדינות עד שנשארות רק שתיים-שלוש השכבות החיצוניות.

3מכניסים את הבצלים למים הרותחים ל-3 דקות, עד שהם מתחילים להיות שקופים.

4בינתיים קוצצים את המלית של אחד הבצלים לקוביות קטנות, מגררים עגבנייה לתוך קערה, מוסיפים את הביצה, השום והקמח ומתבלים.

5מוציאים את הבצלים מהמים, ממלאים כל אחד עד הסוף ומעבירים לתבנית שקעים של מאפינס (כדי שיעמדו יפה), בוזקים שמן זית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

6מוציאים לצלחת, ומגישים עם טחינה וטוסטונים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il