אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

סלט פסטה עם אנטיפסטי

משהו קל ונעים ליום קיצי, שיש בו הכל מהכל: פחמימה, ירקות וחלבון. אפשר לאכול אותו חם או קר, בכל מקרה הוא יהיה טעים, משביע, ואפילו די בריא

|mako אוכל| פורסם15:34
פסטה עם אנטיפסטי - מוכן (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:3.914reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • שמן זית ומלח גס
  • 1 בצל סגול גדול, חתוך לרצועות
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות או עיגולים
  • 2-3 זוקיני, חתוך לעיגולים
  • 2 פלפלים, חתוכים לרצועות
  • חבילת פסטה
  • 300 גרם בולגרית

לרוטב:

  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מניחים בקערה גדולה את קוביות החציל, מפזרים מלח ושמן זית, מערבבים היטב ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

2דואגים שהחצילים מונחים בצורה אחידה, מוסיפים לתבנית את שאר הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

3אחרי כ-15 דק' מוציאים את הזוקיני. את שאר הירקות משאירים 20-25 דקות נוספות.

4בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים וזולפים קצת שמן זית, למנוע הידבקות.

5בצנצנת או קערה מערבבים את כל חומרי הרוטב.

6מניחים בקערה גדולה את הפסטה והירקות הקלויים, יוצקים את הרוטב, מפוררים את הבולגרית בידיים, מערבבים ואוכלים.

* אפשר להוסיף בזיליקום טרי קצוץ או תימין טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il