אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

לחמניות צ'דר וזיתי קלמטה

קמתם על צד שמאל? אמצע השבוע תפס אתכם עם אנרגיות לא משהו? העצה שלנו: תנו לפחמימות לעזור! אנחנו ניסינו את לחמניות הצ'דר-זיתים האלה וזה עבד לנו יופי. מומלץ בחום

|mako אוכל| פורסם07:04
לחמניות צ'דר וזיתי קלמטה (צילום: נטע אליהב, mako אוכל)
צילום: נטע אליהב, mako אוכל
Rating:4.9134reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 650 מ"ל מים קרים
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • ספריי שמן

לתוספות:

  • 200 גרם זיתי קלמטה, חצויים ומגולענים
  • רבע כוס חמאה מומסת
  • תימין
  • אורגנו
  • 200 גרם גבינת צ'דר כתומה, מגוררת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והמים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות. עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את שאריות הבצק מוו הלישה ומדופנות הקערה. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

2מרססים בספריי שמן זית את הבצק ואת דופנות הקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (בחורף קצת יותר).

3מחממים תנור ל-270 מעלות (או לחום המקסימלי האפשרי).

5מחליקים בעדינות רבה את הבצק התפוח על משטח מקומח מבלי להוציא ממנו אוויר. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים בגודלם ומסדרים על תבנית מקומחת. מפזרים מעט קמח, מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים 20 דקות.

6פותחים כל כדור בצק על משטח מקומח בעזרת האצבעות, ומטמיעים פנימה זיתים. מושחים במעט חמאה מומסת ומפזרים מעט תימין ואורגנו ואת הגבינות בנדיבות.

7מורידים את טמפרטורת התנור ל-250 מעלות, ואופים כ-15 דקות או עד שהלחמניות משחימות יפה.

תגיות:לחמניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il