
קונכיות פסטה במילוי גבינותרוצים לשדרג את התזונה של הילדים בריקוטה, ואפילו תרד, בלי לחטוף מהם על הראש? המתכון הזה, של קונכיות ג'מבו עם גבינות ורוטב עגבניות, ילמד אותם לאהוב דברים שהם לא היו חולמים![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
אני כל כך אוהבת גבינת ריקוטה. ממש אוהבת. יכולה לשבת עם קופסה וכפית ולדמיין שזו גלידה. אז ברור שניסיתי לתת לילדים, ובתגובה קיבלתי "בעעעעעעע" מהקטנה. הגדול, לעומתה, למד בגן שלא אומרים איכס על אוכל, ויישם בקפדנות את הנלמד עם "זה לא לטעמי". אבל אני, "בעעע" אחד זה לא מה שיעצור אותי. לא רוצים לאכול בכפית? אין בעיה, יאכלו בלי לדעת. קצת לבלילה של הפנקייקס, קצת בתוך הטוסט והרבה במילוי לפסטה. והם אפילו שותפים בהכנה. מסתבר שבעטיפה יפה של פסטה אפשר להחביא הרבה דברים שנדמה להם שהם לא אוהבים. המצרכים :
לרוטב העגבניות:
אופן ההכנה:1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בינתיים מפשירים וקוצצים את התרד. 2מערבבים בקערה את הגבינות, התרד, הביצה ובזיליקום, ומתבלים במלח ופלפל. 3כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ושוטפים במים קרים. 4ממלאים את הקונכיות בתערובת הגבינות - אפשר בעזרת כפית ואפשר בשק זילוף. המילוי. הכי כיף לזלף|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל5אם אין רוטב עגבניות מוכן, מכינים רוטב: מכניסים את כל המרכיבים לקלחת, מביאים לרתיחה, מורידים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים כ-10 דקות. 6מסדרים את הקונכיות הממולאות בתבנית, שופכים מלמעלה רוטב עגבניות ומפזרים מעט מוצרלה מגורדת. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |