
תפוח אדמה מדורה מוקרםל"ג בעומר זה לא מה שהיה פעם – השריפות תרמו את שלהן, ההתחממות הגלובלית גם, ובואו, גם אנחנו כבר לא צעירים כשהיינו. אבל יש דבר אחד שלא צריך להשתנות: תפוח אדמה מדורה בטעם של ילדות, עם שדרוג של רוטב מושחת |
המצרכים (5 מנות):
לרוטב:
למילוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מפזרים מלח גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את תפוחי האדמה. צולים כשעה, לריכוך. 3 בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בחמאה עד הזהבה, מוסיפים את הפטריות והשום ומערבבים. 4 מוסיפים את השמנת והתבלינים ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך. 5 כשתפוחי האדמה יוצאים מהתנור חורצים אותם באמצע ובעזרת מזלג מועכים מעט את חלקם הפנימי. 6 מכניסים לכל תפוח אדמה כף גדושה של גבינה צהובה ויוצקים מהרוטב בנדיבות. מגישים מיד עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה
תפוח אדמה מדורה. מתחילים בצלייה על מלח | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
בתיאבון!
|