אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

פולנטה מתירס טרי

עם פטריות צלויות וגבינת פקורינו

|"המטבח הצמחוני", על השולחן| פורסם17:41
פולנטה של תירס טרי עם פטריות צלויות (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:59reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לפולנטה

  • גרגרים מ-4 קלחי תירס
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב או שמנת מתוקה לבישול (15%)
  • כמה טיפות טבסקו
  • מלח
  • צרור קטן עירית קצוצה
  • 2 כפות גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת

לפטריות

  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חצויות או פרוסות
  • 20 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • עלים מ-3 גבעולי תימין

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מאדים גרעיני תירס במחבת עמוקה עם חמאה וחלב או שמנת במשך 10 דקות. מועכים במזלג (או טוחנים גס בבלנדר מוט), מתבלים במלח וטבסקו ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך כמו דייסה.

3מוסיפים לתירס עירית ופקורינו, מערבבים, משטחים בתבנית ומזהיבים בתנור 10 דקות.

4במקביל מחממים מחבת וצולים בה פטריות בחמאה, שום ותימין, עד שהן משחימות יפה.

5מגישים את הפטריות על הפולנטה החמה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il