1 משרים את החומוס והשעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה
2 שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה ואת הגזר לרבעים שמנמנים, מקלפים ופורסים דק את השורשים.
3 מקלפים את השום והבצל ומשאירים אותם בשלמותם.
4 לאחר שכל המצרכים מוכנים, מסדרים אותם בסיר.
5 בסיר נפרד מחממים ליטר מים ומוסיפים לשם את התבלינים והתמרים. לאחר הרתיחה בודקים את התיבול.
6 לאחר בדיקת התיבול מוזגים את המים לתוך סיר החמין ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים, עד לכיסוי מלא של החמין. מבשלים את החמין עד לרתיחה מלאה
7 לאחר הרתיחה מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וכעבור 3 שעות מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות ל-12-10 שעות נוספות של אפייה איטית.
* אפשר להוסיף תפוחי אדמה, ביצים קשות או פפריקה חריפה לתיבול – לאוהבי החריף.
* אסור לערבב את תוכן הסיר – לא בזמן הבישול ולא בזמן האפייה.
המתכון באדיבות הדוכן של גולדי ועדי ליריד האוכל בדיזנגוף סנטר