אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

לארוחת שישי: כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה

אבי לוי לוקח שני מתכונים מנצחים ומצרף אותם למתכון על פצצתי: כרובית מטוגנת עם ביצה ותבלינים ומטבוחה חריפה ומחייה נפשות. תנסו פעם אחת, ותקבלו גם אתם תוספת קבועה לשולחן שישי

|mako אוכל| פורסם00:07
כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:513reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

תמיד אהבתי לאכול את הכרובית המטוגנת שלי עם כמות יפה של מטבוחה מעל - עד שיום אחד הבנתי: למה לא לשלב את השתיים כבר בשלב המתכון? ככה נולדה המנה הזאת, שמאז מככבת בתפריט המשפחתי.

המצרכים :

לכרובית:

  • כרובית, חתוכה לפרחים בינוניים
  • סיר עם מים רותחים
  • כף כורכום
  • כפית קארי
  • 2 כפות מלח
  • 2 ביצים טרופות
  • שמן עמוק

למטבוחה:

  • 5 שיני שום פרוסות
  • 5 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
  • 2 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות
  • מלח
  • שאטה גרוס חריף לפי הצורך
  • מעט שמן לטיגון השום
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.

2מוציאים, מצננים, טובלים בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.

3מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.

4בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.

5מתבלים במלח ובשאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.

6מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il