1 מטגנים את הגמבות השלמות – ואחרי הטיגון מקלפים אותן. חוצים את החציל לאורכו ומטגנים אותו. מרוקנים את העגבנייה, וגם את הקישוא, ומכינים למילוי גם את הגמבות והחציל.
2 מרתיחים מעט את האורז ומוסיפים אליו את כל חומרי המלית.
3 ממלאים את הירקות, מסדרים בתבנית ואופים 10 דקות בתנור בחום בינוני.
4 בינתיים, מכינים את הרוטב – מטגנים את הירקות, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד שמוכן.
5 יוצקים את הרוטב על הממולאים ואופים 40 דקות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים