אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

לזניית בטטות צמחונית

לזניה מתקתקה עם רוטב בשמל וטעם של עוד - והכל בפחות משעה

|mako אוכל| פורסם15:44
לזניה בטטות - אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות או לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 100 גרם חמאה
  • 5-8 כפות קמח רגיל
  • 700 מ"ל חלב
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן של בזיליקום קצוץ
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
  • 150 גרם פרמזן
  • חצי חבילת עלי לזניה

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבטטות כשתי דקות מכל צד, ולקראת הסוף מוסיפים את השום. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.

2מכינים רוטב בשמל: ממיסים בסיר את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים קמח. מתחילים ב-5 כפות, וממשיכים עד שהתערובת נראית כמו גוש של בצק.

3מחזירים לאש ויוצקים לאט לאט את החלב - מתחילים עם כ-1/3 מהכמות, וברגע שהתערובת מסמיכה מוסיפים עוד. לא מפסיקים לערבב עד שמרגישים שאין עוד גושים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. אם נשארו גושים ניתן לאחד את התערובת בעזרת מיקסר מוט ידני.

4מרכיבים את השכבות: מניחים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מעליה מניחים מעט מהבטטות ומעליהן רוטב בשמל, בזיליקום, אגוזי מלך ופרמזן. חוזרים על הפעולה כ-3 פעמים, ולסיום מניחים עלי לזניה ומפזרים גבינה ובשמל.

5אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.

הצעות לגיוון:

* אפשר להוסיף בשלב טיגון הבטטות שני בצלים קצוצים

* אפשר לפזר מעט אנשובי מעל הבטטות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il