אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

קבב תירס בקלי קלות

הבסיס של הקבב הזה הוא טופו ותירס, ה"דבק" הוא קמח עדשים ואת התערובת כולה מטגנים בביצה ופירורי לחם, ממש כמו שניצל (טבעונים, יש פתרון גם בשבילכם). גם חתיך לוהט, גם בריא, גם טעים ממש - מה עוד אפשר לבקש?

|"מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"| פורסם06:40
קבב תירס בקלי קלות (צילום: שרית גופן,
צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"
Rating:3.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-15 יחידות:

  • 2 כוסות גרעיני תירס (מסונן מקופסת שימורים או קפוא שהופשר)
  • 300 גרם טופו קשה, חתוך גס
  • 4 כפות קמח עדשים
  • שליש כפית כורכום
  • שליש כפית שבבי שום מיובש
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קורט פלפל שחור

לטיגון:

  • 1 ביצה טרופה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מעבירים גרגירי תירס וטופו למכל של מעבד או קוצץ מזון וקוצצים בפולסים, כך שחלק מגרגירי התירס נשארים שלמים.

2מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.

3מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית נוספת עם פירורי לחם.

4יוצקים למחבת שמן עד לגובה חצי סנטימטר ומחממים מעל להבה בינונית. יוצרים בידיים נקיות קבבים קטנים וטובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מטגנים כ-5 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

** לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצה הטרופה בבלילה של כוס קמח חומוס וכוס מים.

המתכון מתוך הספר "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים". כל ההכנסות ממכירת הספר ייתרמו לעמותת "רוח נשית" שמסייעת לנשים נפגעות אלימות.לרכישה

"מתכונים מהבית" - כריכת הספר"מתכונים מהבית" - כריכת הספר|צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"קבב תירס בקלי קלותקבב תירס בקלי קלות|צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il