
תבשיל חומוס ומנגולד חורפיתבשיל קדירה צמחוני (וטבעוני) שבבסיסו גרגירי חומוס מבושלים, עלי מנגולד, כרישה מטוגנת, שום ולימון - ודי ברשימה הזאת כדי להבין שזאת צלחת שאתם רוצים מולכם החורף. רק להוסיף אורז![]() צילום: ריטה גולדשטיין |
המצרכים :
אופן ההכנה:1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה. 2קוצצים את החלק הלבן של המנגולד (הגבעולים) וקורעים ביד את החלק הירוק (העלים). 3מבשלים את גרגירי החומוס כ-50 דקות, עד שהם רכים (כדאי לקפות במהלך הבישול). מסננים ומעבירים לקערה. 4מחממים במחבת עמוקה 5-6 כפות שמן ומטגנים את הכרישה 10-15 דקות, עד לשקיפות. 5מוסיפים שום ומטגנים עוד 2-3 דקות (מוודאים שהוא לא נשרף). 6מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים כמון ומערבבים היטב. מוסיפים את גרגירי החומוס, ומטגנים עוד שתי דקות. 7מוסיפים את עלי המנגולד וכשנפחם מתחיל לרדת מוסיפים את הציר ומיץ הלימון. מערבבים היטב. 8ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים כמה שאוהבים (אני בישלתי 50 דקות על להבה בינונית-נמוכה). 9ממליחים ומאזנים טעמים. המתכון עלה לראשונה ב-5.12.22 ב-mako גרין. ** אפשר להוסיף ירוקים שאוהבים כמו סלרי, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה. ** מומלץ להגיש על אורז לבן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |