אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

קדירת תפוחי אדמה ובצלצלים עם כרוב כבוש ובירה

הבירה מעניקה לתבשיל ארומה נהדרת והופכת אותו לנימוח ומלא טעם

|אוכל מכל הלב| פורסם13:09
קדירת תפוחי אדמה ובצלצלים (צילום: אוכל מכל הלב)
צילום: אוכל מכל הלב
Rating:4.338reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 10 תפוחי אדמה שלמים וקלופים

  • 10 בצלצלים קטנים שלמים
  • 3 בצלים גדולים קצוצים גס
  • 6 גזרים חתוכים לטבעות עבות
  • 2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות עבות ( רק החלק הלבן )
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • 2 קופסאות כרוב כבוש שטוף ( השתמשתי בכרוב של בית השיטה )
  • שמן רגיל
  • 2 כוסות מרק בצל ( 2 כוסות מים רתוחים עם 2 כפיות אבקת מרק בצל )
  • 330 מ"ל בירה לבנה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף קמח
  • 2 כפות סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצלים שקצצנו במעט שמן עד שהם משחימים מעט ומוסיפים את הכרשה והשום הקצוץ.

2בוחשים על מנת שהשום לא יישרף ומוסיפים את הקמח.

3בוחשים במהירות ומוסיפים 2 כוסות מרק וסוכר. בשלב זה האש צריכה להיות נמוכה ביותר מכיוון שהנוזלים מסמיכים מאד.

4בוחשים היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלצלים והגזרים.

5מוסיפים את הבירה והכרוב הכבוש ומתבלים לפי הטעם.

6מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה קלה .

7מעבירים לתנור לשעתיים וחצי בחום של 180 מעלות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il