
פאד-תאי כמו שצריךתמיד רציתם להכין כזה בבית? הנה יש לכם הזדמנות. קבלו את האמא של כל המוקפצים: ווק לוהט, ירקות חתוכים לרצועות, קוביות טופו וכמה רטבים, ויש לכם את המנה הצמחונית האסייתית האולטימטיבית![]() צילום: דניאל לילה, mako אוכל |
מה שמייחד את הפאד תאי הוא הטיגון-ערבוב היבש והמהיר בווק הלוהט. במהלכו הירקות מתרככים אבל לא מקבלים הזדמנות להתבשל ולהפריש נוזלים. כדי לשמור על האפקט הזה חשוב להקפיץ כל ירק (או קבוצת ירקות) בנפרד. אם הווק כבד וקשה לטלטול אפשר גם לערבב בעזרת כף עץ. המצרכים (4 מנות):מרכיבים:
להגשה:
אופן ההכנה:1משרים אטריות אורז בקערה עם מים קרים למשך כשעה, עד שהן מתרככות. 2מחממים שמן אורז בווק מעל להבה גבוהה, מוסיפים ביצים וטורפים (כמו בהכנת מקושקשת) עד שהביצים עשויות. 3מוסיפים טופו ומקפיצים תוך כדי טלטול הווק 2-3 דקות, עד שהטופו משחים מעט. מוציאים לקערית בעזרת כף מחוררת. 4מלהיטים שוב את הווק ומוסיפים גזר. מקפיצים כדקה ומוסיפים נבטי שעועית וכרוב. מקפיצים תוך טלטול הווק כשתי דקות ומוסיפים בצל ירוק לדקה. מעבירים את תכולת הווק לקערה (הקפידו להשאיר מעט שמן בווק). 5מלהיטים שוב את הווק ובמידת הצורך מוסיפים שמן. מסננים את האטריות, מוסיפים לווק ומקפיצים 3-2 דקות. 6מתבלים את האטריות ברוטב פאד-תאי, הוי סטיר ושלושת סוגי הסויה. מערבבים מספר שניות עד שהאטריות נעטפות ברוטב. מוסיפים את הביצים, הטופו והירקות שהקפצנו ומקפיצים יחד כדקה. 7מעבירים את הפאד-תאי לקערות הגשה, מפזרים מעל בוטנים וכוסברה או בזיליקום ומניחים בשולי כל צלחת רבע לימון. אוכלים מיד. גיוונים: * מחליפים את הטופו ב-300 גרם רצועות חזה עוף. * לגרסה טבעונית: מוותרים על הביצה. * לגרסה ירוקה: מעשירים את המנה בכוס אפונת שלג, שעועית ירוקה או ברוקומיני (ואפשר גם לשלב את שלושתם). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |