1רק אם רוצים: מסמנים איקס בתחתית העגבניות ומכניסים אותן למים רותחים למספר שניות. מקלפים וחותכים לשמיניות. גם אם מוותרים על שלב החליטה והקילוף - חותכים לשמיניות ומכניסים לסיר גדול.
2מוסיפים לסיר שמן צמחי (לא זית) בנדיבות,פלפל צ'ומה, מלח לפי הטעם וסוכר חום ומביאים לרתיחה עם מכסה פתוח. מנימיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים שלוש (פחות, אם מרסקים מראש את העגבניות). מערבבים מדי פעם. כשמתחיל להתייבש, מוסיפים עוד שמן. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. כשאין כמעט נוזלים בסיר - המרדומה מוכנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!