מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

מרדומה - סלט עגבניות פיקנטי

המרדומה דומה למטבוחה ללא הפלפלים ונקראת גם מרמומה. כיף לנגב אותה עם חלה מתוקה, או להשתמש בה כבסיס לשקשוקה

|mako אוכל| פורסם08:13
מטבוחה חריפה אש (צילום: CooknBake)
צילום: CooknBake

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

את הגרסה הזו למרדומה קיבלנו ממרגלית חג'ג', שסיפרה לנו שהמהדרין חולטים מראש וקולפים את העגבניות. מרגלית לא מקלפת, אך שולפת את קליפות העגבנייה במהלך הבישול. היא גם ממליצה על טריק שיכול לחסוך את החליטה והקילוף - לגרוס מעט בבלנדר את העגבניות, דבר הגורם למרקם הקליפות להיות לא מורגש כמעט.

המצרכים :

  • 1.5 ק"ג עגבניות בשלות
  • שמן צמחי בנדיבות
  • 1 כף פלפל צ'ומה
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 ראש שום, כתוש

אופן ההכנה:

1רק אם רוצים: מסמנים איקס בתחתית העגבניות ומכניסים אותן למים רותחים למספר שניות. מקלפים וחותכים לשמיניות. גם אם מוותרים על שלב החליטה והקילוף - חותכים לשמיניות ומכניסים לסיר גדול.

2מוסיפים לסיר שמן צמחי (לא זית) בנדיבות,פלפל צ'ומה, מלח לפי הטעם וסוכר חום ומביאים לרתיחה עם מכסה פתוח. מנימיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים שלוש (פחות, אם מרסקים מראש את העגבניות). מערבבים מדי פעם. כשמתחיל להתייבש, מוסיפים עוד שמן. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. כשאין כמעט נוזלים בסיר - המרדומה מוכנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il