אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

עוואמה

ביסים של בצק מטוגן בתוך רוטב סוכר ולימון. מתכון למתקדמים, אבל שווה את ההשקעה

|מאסטר שף| פורסם09:33
עוואמה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.61812reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לבלילה:

  • 2 כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • קורט מלח
  • רבע כפית סוכר
  • תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
  • 3 כוסות מים (פושרים)

לרוטב:

  • כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ מרבע לימון
  • גרידה מחצי לימון
  • 3 יחידות הל שלמות

לטיגון:

  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1הבלילה:מערבבים יחד את המוצרים היבשים ואת תפוח האדמה המעוך ומוסיפים את המים בהדרגה, עד שמקבלים בלילה כמעט נוזלית, בערך במרקם של דייסת תינוקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.

2רוטב:מרתיחים את החומרים ביחד כרבע שעה ומקררים במקרר.

3מרתיחים שמן ומתחילים לקרוץ בעזרת כפית חתיכות מהבצק. שימו לב: הבצק אמור להיות רך מאוד, ואי אפשר לקרוץ ממנו כדורים ביד. הדרך לעשות זאת היא או בעזרת שתי כפיות, או כמו שסלמה עשתה בתכנית: מחזיקים חופן של בצק ביד ומוציאים ממנו עיגולים בין האצבעות. מכניסים לשמן החם ומטגנים עד להתייצבות הכדורים. מוציאים ומצננים.

4מטגנים את כל הכדורים שוב להזהבה וישר מכניסים לתוך הרוטב הקר. מערבבים ומשרים 5 דקות. מסננים ומגישים.

>> שימו לב: המתכון אושר ונבדק על ידי סלמה. דרושה מיומנות בהכנתו

המתכון פורסם לראשונה בדמצבר 2012

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il