אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

רטטוי של אייל שני

את הרטטוי הזה אייל שני מכניס לפיתה בסניפי "מזנון" בתוספת טחינה וביצה קשה, אבל נגלה לכם שהוא גם מצוין ממש בצלחת. הסוד הוא בטיגון ובבישול: את הירקות מטגנים בנפרד, ורק אז מכניסים לרוטב ולמכת חום בתנור

|mako אוכל| פורסם08:59
רטטוי אייל שני (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
Rating:4.253reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חצי ליטר שמן זית או שמן צמחי, לטיגון
  • 1 חציל בגודל בינוני, קרוע ביד לנתחים פראיים
  • 1 בצל יבש גודל בינוני, קלוף וחתוך ל-6 פלחים
  • 3 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות כל אחת ל-6 פלחים
  • 3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים באלכסונים אורכיים לנתחים בינוניים

לרוטב העגבניות:

  • 4 כפות שמן זית
  • חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
  • 4 שיני שום קלופות, קצוצות לקוביות בינוניות
  • 1 כף תרכיז עגבניות משפופרת
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות במיץ, קצוצות דק
  • מלח ים

אופן ההכנה:

1מטגנים כל ירק בנפרד עד שהוא מזהיב לבלונד, מסננים מן השמן ומניחים על נייר סופג.

2הרוטב: מוזגים את השמן לסיר ומוסיפים את הפלפלים הירוקים. מציתים להבה בינונית בכיריים ומאדים עד שצבע הפלפלים מבהיר ונוצרות סביבם בועיות שמן זעירות.

3מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-15 שניות.

4מוסיפים את תרכיז העגבניות ומערבבים כ-20 שניות.

5מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המלח ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

6מוסיפים כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.

7מכבים את האש ומוסיפים את הירקות המטוגנים. מוודאים שהרוטב מכסה את כולם.

8מכניסים לתנור (ללא מכסה) וצולים עד כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

*מומלץ להגיש עם טחינה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il