
סלט עדשים ודלורית מנצחסלט העדשים הכי טוב שיצא לנו לטעום עד היום: עשיר, חמוץ-מתוק וטעים, עם דלורית, נענע קצוצה ורוטב ויניגרט![]() צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה |
שימו לב שמדובר בעדשים שחורות, ולא הירוקות שנפוצות בסופרים במדפי הקטניות. אלו עדשים יותר כהות, קטנות, קשות ועגולות. הן דורשות קצת יותר זמן בישול, משחירות את המים וגם לא מתפרקות אחרי הבישול כמו הירוקות. תמיד יש אותן בחנויות תבלינים או מקומות שמוכרים קטניות במשקל. כמובן שמי שמתעצל או מעדיף יכול להשתמש גם בעדשים החומות/ירוקות הרגילות – אבל השחורות בהחלט מומלצות! * מי שרוצה יכול להחליף את הדלורית בבטטה – גם זה ייצא מעולה. המצרכים :
לרוטב הויניגרט:
אופן ההכנה:1מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות של 1×1 ס"מ. 2מניחים את קוביות הדלורית בתבנית עם קצת מלח ופלפל, כפית סילאן ושמן זית בנדיבות (זה חוסך לנו את השמן אח"כ ברוטב). מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה. 3מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן רכות ומוכנות, אבל לא נמעכות לגמרי (זה לוקח בערך חצי שעה). מסננים ומייבשים. 4מכינים את הרוטב בנפרד, טועמים כדי לוודא שהטעמים מאוזנים. מחברים את כל יתר הרכיבים בקערה, ומוסיפים את הנענע הקצוצה. * בקרו בבלוג של נופר:לא על החסה לבדה הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |