
עלי גפן ממולאים באורז, משמשים וצנוברים ברוטב חמצמץעלי גפן במילוי מעולה של אורז, משמש וצנובר, שוחים ברוטב חמצמץ שמשלים בין הטעמים|הומייד - משלוחים של ארוחות צהריים לילדים| פורסם11/04/1319:23 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים (50 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את עלי הגפן במים רבע שעה, שבמהלכה מחליפים את המים שלוש פעמים, להוצאת טעמי הלוואי. אחרי ההשריות פורשים את עלי הגפן על מגבת עם הצד החלק של העלה כלפי מטה. 2חולטים אורז בסיר גדול עם מים רותחים למשך 8 דקות בלבד (לא יותר!). מסננים ומצננים. 3מאדים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את האורז החלוט. 4קוצצים דק את המשמשים המיובשים ושתיים מהעגבניות. מוסיפים לאורז יחד עם השום, השמיר, הצנוברים והתבלינים (מלח, פלפל וקינמון). מניחים את העלה על מגבת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל5פורסים את יתר העגבניות לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, ומסדרים על תחתית ודפנות סיר גדול. מסדרים מעט מתערובת המילוי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל6מגלגלים את עלי הגפן: משטחים את העלים על מגבת כשהצד החלק פונה מטה. אם יש גבעול גוזרים אותו. מניחים בצמוד לבסיס העלה כשתי כפיות מתערובת האורז. מקפלים את השוליים הימניים והשמאליים מעל התערובת ואז מגלגלים תוך דחיסה עדינה מהצד שלנו והחוצה. מקפלים את השוליים מימין ומשמאל|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל7מסדרים את עלי הגפן על תחתית הסיר בצורה צפופה, שכבה אחר שכבה. ומגלגלים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל8פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ (עם הקליפה) ומסדרים על עלי הגפן. 9מניחים מעל הכל צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת על עלי הגפן, על מנת שלא יתפרקו בזמן מזיגת הנוזלים לסיר. 10מערבבים היטב 2 ליטר מים (עדיף חמימים) עם קורנפלור עד שכל הקורנפלור נמס. מוסיפים לנוזל עוד מלח ופלפל ומוזגים בזהירות לתוך הסיר. 11מביאים לרתיחה על הגז וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, במכסה סגור, כ-40 דקות נוספות. מצננים ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |