
קציצות תירס טבעוניותנכון שרק מלהסתכל על הקציצות האלה עולה חשק לחטוף אחת ולנשנש? רק תעשו לעצמכם טובה ותכינו את החמודות האלה מקלח תירס טרי, זה יקפיץ את הטעם שלהן כמה רמות למעלה. מתוך "המטבח הטבעוני של תאילנד" של עדי עליהעדי עליה|"המטבח הטבעוני של תאילנד"| פורסם27/03/1914:42 ![]() צילום: דניאל גרינפילד, "המטבח הטבעוני של תאילנד" |
כתישה קלה של התירס משחררת את העמילן שבו והופכת את הקציצות האלה למאכל רב שימושי, שיכול גם להתבשל ברוטב אחרי הטיגון בלי להתפרק. לא מומלץ להשתמש בתירס קפוא או משומר. קנו תירס טרי וגלחו את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין. המצרכים (40 מנות):לכ-40 קציצות:
לרוטב צ'ילי טרי ובוטנים:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הרוטב, (לא חובה): מועכים את הצ'ילי, השום והמלח במכתש ועלי, במטחנת תבלינים או במעבד מזון, עד לקבלת משחה אחידה. 2מביאים לרתיחה את החומץ, הסוכר והמים בסיר מעל להבה בינונית. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. 3מוסיפים לסיר את משחת הצ'ילי, מערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים להתקרר. הרוטב ייראה דליל אך הוא יסמיך לאחר שיתקרר. 4מוסיפים בוטנים, מערבבים ומקשטים בכמה עלי כוסברה טריים. 5הקציצות: מניחים את גרגירי התירס במכתש ומועכים אותם קלות במשך כ-3 דקות, עד שהם נסדקים מעט. לחילופין, אפשר להכניסם לשקית ניילון ולחבוט בהם במערוך. 6מעבירים את התירס לקערה ומערבבים היטב עם כל החומרים חוץ מהשמן. 7מחממים בווק או במחבת שמן לטיגון עמוק מעל להבה גבוהה. מצטיידים בכף טיגון מחוררת ומכינים מגש עם נייר סופג. 8כשהשמן חם, יוצרים קציצות בגודל חצי כף ומחליקים אותן אל השמן. מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג. 9מגישים חם עם רוטב צ'ילי ובוטנים. המטבח הטבעוני של תאילנד, הכריכה|צילום: דניאל גרינפלד, יחסי ציבור![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |