2-3 פלפלים (אני מאוד אוהבת את השושקה המאורכים, אבל אפשר בכיף גם אדומים/כתומים)
2 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון (או יותר, אם אוהבים חמוץ)
מלח
קצת שמן זית
אופן ההכנה:
1 צולים את הפלפלים על הגריל בשלמותם, עד שהם רכים מכל הכיוונים וקצת שרופים.
2 מורידים מהאש ומסירים את הקליפה בסכין (כי זה חם מדי בידיים, אבל חייבים - אחרת הקליפה נדבקת לנצח נצחים). אפשר גם לסגור אותם בסיר או שקית, ואז הם יתקלפו בקלות.
3 פורסים את בשר הפלפלים לרצועות ומערבבים עם שאר המרכיבים.