
אורז עם שעועית ברוטב עגבניות פיקנטימנה צמחונית, טבעונית, משביעה ובעיקר טעימה, שפשוט אי אפשר לא לאהוב![]() צילום: אריאלה פיקסלר אלון , בישול בקצב הסלסה |
המצרכים :לשעועית:
לאורז:
אופן ההכנה:לשעועית: 1משרים את השעועית במים עם סודה לשתייה למשך הלילה. מעבירים את השעועית עם המים לסיר ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף ומבשלים על להבה בינונית עד שהשעועית מתחילה להתרכך, אך היא עדיין מעט קשה (שעה ורבע בממוצע). מסננים ומניחים בצד (לבישול מהיר: משרים את השעועית לילה שלם במים בלי סודה לשתייה ואז מבשלים אותה בסיר לחץ 40-45 דקות מרגע הרתיחה). 2מכינים שמן פפריקה: מכניסים 2 כפות תבלין פפריקת שמן מרוקאית לכוס זכוכית או פלסטיק, מוסיפים שמן עד שלושה רבעים מגובה הכוס ומערבבים היטב. מניחים בצד עד שהפפריקה שוקעת ונותר רק שמן אדום. מתוך הכוס הזאת לוקחים רק 2-3 כפות שמן אדום. 3מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים הקצוצים בסיר רחב עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות הקצוצות והעגבניות המגורדות ומאדים עד שנוזלי העגבניות מתאדים. בינתיים מרתיחים קומקום עם מים. 4מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים (גובה הרוטב ועוד 2 כוסות), מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. 5מוסיפים את השעועית המבושלת לרוטב ומערבבים. מבשלים 10 דקות נוספות. 6מוסיפים לשעועית את שמן הפפריקה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות פיקנטי במידה והשעועית צריכה להיות רכה. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. לאורז: 1בוררים את האורז (לא שוטפים). יוצקים שמן לסיר ומחממים למשך כרבע דקה. מטגנים את האורז כדקה על אש בינונית, תוך כדי ערבוב בכף עץ. 2מוסיפים מים רותחים, מתבלים במלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה ומביאים שוב לרתיחה. 3עוטפים את מכסה הסיר ברדיד אלומיניום בגודל מתאים, מכסים היטב, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה 18 דקות בדיוק. 4מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור למשך כ-15 דקות נוספות. 5פותחים את המכסה, מסלקים את עלי הדפנה וכדורי הפלפל ומקפיצים בעדינות בעזרת מזלג. בקרו בבלוג של אריאלה -בישול בקצב הסלסה הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |