אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

תפוחי אדמה בתיבול אסייתי

תפוחי אדמה עם רוטב אסייתי לא נשמעים כמו שילוב מתבקש, אבל תאמינו לנו, כאלו עוד לא טעמתם. מי ידע ששום, ג'ינג'ר, סויה ועוד משתדכים כל כך טוב לתפודים?

|mako אוכל| פורסם08:33
סלט תפוחי אדמה אסייתי (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.8100reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 תפוחי אדמה
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • שן שום קצוצה היטב או כתושה
  • כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ (עדיף חומץ אורז)
  • 1 כף סויה
  • 1 כף סילאן (או יותר, אם הרוטב לא מספיק מתוק בשבילכם. אפשר גם להחליף בסוכר חום או דבש)
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 כף שומשום קלוי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2בינתיים, מקרצפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לשמיניות, עם הקליפה. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת נייר אפייה, זולפים עליהם מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומכניסים לתנור ל-35 עד 45 דקות, תלוי עד כמה אתם רוצים שהתפודים ישחימו. מערבבים לפחות פעם אחת תוך כדי האפייה.

3מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה. כשתפוחי האדמה מוכנים מעבירים אותם בזהירות אל קערת הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il