
מאפינס טבעונייםכמה כיף לגלות שאפשר לאפות עוגות גם בלי ביצים: מאפינס בסיסיים מעולים, עם שקדייה ורסק תפוחים ובלי שום רכיב מהחי![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
האם אפשר להכין עוגה בלי ביצים? כשדודה שלי התקשרה וסיפרה לי ששכחה להוסיף את הביצים לעוגה והיא בכל זאת יצאה מעולה, אני חייבת להגיד שהייתי קצת סקפטית. עוגה בחושה ללא ביצים היא הרי כישלון ידוע מראש. ואז ניסיתי את המאפינס האלה, שאין בהם ביצים אבל יש בהם רסק תפוחים וממרח שקדים, וגיליתי שוואללה, זה אפשרי, וזה ממש ממש טעים. המתכון הזה הוא מתכון בסיס. תרגישו חופשי להעשיר את הבלילה בשוקולד צ'יפס, צימוקים או אגוזים. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה וסוכר. 2מערבבים בקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים: סילאן,שמן קוקוסמומס, שקדייה, רסק תפוחים, תמצית וניל ומים. 3מוזגים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבנית מאפינס משומנת קלות ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |