אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

לחם בירה ודבש

מחפשים מתכון ללחם מהיר שלא מצריך מיקסר בכלל? מצאתם. את הלחם הזה מכינים כמו עוגה בחושה ובחמש דקות עבודה, והתוצאה - נהדרת

|mako אוכל| פורסם07:21
לחם בירה (צילום: stock_xchng)
צילום: stock_xchng
Rating:4.7302reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 כוסות קמח (אפשר להמיר ב-2 כוסות קמח רגיל ועוד כוס של קמח לחם)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • בקבוק בירה קטן (330 מ"ל), לא משנה איזה סוג
  • 3 כפות דבש (או סילאן)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית לחם (או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות חד פעמיות).

2בקערה גדולה מערבבים ביחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הבירה והדבש ומערבבים בצורה מינימלית, רק עד איחוד החומרים. ככל שתערבבו יותר את הבלילה, כך הלחם יצא קשה יותר.

3מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50-60 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש (כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי חצי שעה). מצננים לפני שפורסים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il