אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

חילבה

שום ארוחה תימנית לא שלמה בלי חילבה לצד המנה, ואם כבר אז שיהיה טרי

|mako אוכל| פורסם19:30
איך מכינים חילבה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:4.5667reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כף חילבה טחונה
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילת כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 1-2 פלפלים חריפים, לפי הטעם
  • 1/4 ראש כרשה
  • 1 עגבנייה
  • 2 לימונים

אופן ההכנה:

1משרים את החילבה למשך הלילה בסיר בינוני מלא מים. החילבה סופגת את מרבית המים ומתנפחת לגרגרים.

2טוחנים את החילבה בבלנדר עם כוס מים ומוסיפים בהדרגה מלח, כוסברה, שום, פלפל חריף, כרישה ועגבנייה.

3סוחטים שני לימונים ומוסיפים את המיץ לחילבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il