
מוס שוקולד בלי ביצים: שני מתכוניםמוס שוקולד פרווה, רך, אוורירי וממכר בטירוף - בלי ביצים חיות ובלי ביצים בכלל. מתכונים טבעוניים ששווה לאמץ![]() צילום: נטלי הולדינג, Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג |
משהו חשוב לפני שמתחילים: שני המתכונים מבוססים על קרם קוקוס. הכוונה אינה לחלב הקוקוס דל השומן, אלא לקרם, שמכיל 21 אחוזי שומן, או יותר. לפני תחילת העבודה יש לקרר את פחיות קרם הקוקוס היטב. זאת משני טעמים: ראשית, בשני המתכונים אנחנו משתמשים אך ורק בשכבה השומנית של קרם הקוקוס, שצפה ומתקשה בקירור. שנית, כדי שהמוס יצליח יש לעבוד עם הקרם כשהוא קר מאוד. ההמלצה היא לקרר מראש גם את הקערה ואת ווי ההקצפה. הקור עוזר להשגת הקצף המושלם. הכמויות מספיקות להגשה ב-9 חצאי כוסות יין קטנות. המצרכים (9 מנות):למוס בלי אינסטנט פודינג:
למוס עם אינסטנט פודינג:
אופן ההכנה:מוס שוקולד בלי אינסטנט פודינג: 1מחממים את קרם הקוקוס עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. 2מערבבים פנימה את השוקולד עד שהוא נמס, ומוסיפים את הרום (או את אבקת הסוכר). 3מביאים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לכמה שעות. 4מוציאים מהמקרר ומקציפים לקרם מוס חלק ונעים. * אפשר לקשט בשבבי קוקוס, תותים או חצאי ענבים. אפשרות נוספת היא לערבב את מי הקוקוס, שבהם לא השתמשנו, עם כפית שוקולד מומס, לחמם ולהגיש כרוטב. מוס שוקולד עם אינסטנט פודינג: 1מפרידים את החלק המוצק של קרם הקוקוס ממי הקוקוס ומקציפים יחד עם האינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב (לא שופכים את מי הקוקוס. נזדקק להם מיד). 2ממיסים את השוקולד עם מי הקוקוס בסיר, תוך כדי ערבוב תמידי. 3שומרים בצד 3-4 כפות מרוטב השוקולד לקישוט, ומערבבים את השאר לתוך התערובת. מצננים ומכניסים למקרר ללילה. 4לפני ההגשה מחממים מעט את רוטב השוקולד ששמרנו בצד, ושופכים על המוס. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |