
בימים אלה מושק באתר מימון ההמוניםהדסטארט"לאכול טוב", ספרה השני של אשת הקולינריה זהר לוסטיגר-בשן (הוצאה עצמית). בספרה של בשן תוכלו למצוא למעלה מ-140 מתכונים מקוריים, מהירים, קלים להכנה ומרעננים, המסייעים להפוך אוכל בריא לאורח חיים ולבנות תזונה מאוזנת המתבססת על ירקות, קטניות ודגנים. לצד המתכונים כולל הספר גם עקרונות לאכילה מאוזנת, מדריך המזווה הבריא, שלל הסברים וטיפים לגיוון המנות ואנקדוטות משעשעות מחייה כאישה ואם. הנה מתכון מתוכו. המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הברוקולי והטופו: שמים פרחי ברוקולי בשושנת אידוי ומניחים אותה מעל סיר עם מעט מים. מדליקים את האש, וברגע שמתחילים לעלות אדים מכסים את הסיר ומאדים כ-3 דקות עד שפרחי הברוקולי מתרככים מעט אבל עדיין נגיסים. אפשר גם לחלוט את הברוקולי במים רותחים 3 דקות ואז להעביר מיד למי קרח לעצירת הבישול. 2מחממים ווק או מחבת עם שמן זית ומקפיצים את קוביות הטופו כ-4 דקות עד להשחמה. מוסיפים שום ופלפל אדום ומקפיצים 2 דקות נוספות. 3מכינים את הרוטב: מערבבים את הקודזו עם 4 כפות מים בקערה עד להמסה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. 4מוסיפים את הרוטב לווק ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה עד שהתבשיל מסמיך מעט. 5מוסיפים פרחי ברוקולי ומבשלים 2 דקות עד לאיחוד טעמים. מגישים על אורז או אטריות אורז. ** קודזו הוא צמח הגדל בעיקר בסין וביפן. את השורש שלו מייבשים בשמש וחותכים לחתיכות קטנות, שנראות כמו גבישי סוכר. במטבחים האסייתיים הוא משמש כמסמיך טבעי. את הקודזו ניתן להשיג בחנויות טבע ובמחלקות האורגניות של רשתות השיווק. >> רוצים גם אתם לתמוך בפרויקט "לאכול טוב"? אין בעיה,הכל כאן ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |