אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

מרק פטריות עשיר עם בצל, תימין וקשיו

מרק מעולה, עם כל סוגי הטוב שאפשר לדמיין וטעם עשיר ומפנק

|ברפוד| פורסם19:43
מרק פטריות טבעוני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:2.54reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 3 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 1 כפית שמן קוקוס אורגני
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3 אריזות של פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לחתיכות קטנות, ללא הרגליים
  • 1 כפית מחוקה מלח הימלאיה
  • 4 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי שחור
  • 2 כפיות מחוקות תימין יבש
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 6 כוסות מים
  • כף וחצי קמח אורז חום
  • 1 כוס אגוזי קשיו, שהושרו 3 שעות וסוננו
  • 1 כף מיסו אורז חום

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר בינוני את הבצל בשמן הקוקוס 15 דקות על אש בינונית. מוסיפים מעט מים, שהבצלים לא יידבקו.

2מוסיפים את השום והפטריות ומבשלים עוד 10-15 דקות. מוציאים כוס מהתערובת ושומרים בצד.

3ממליחים את הפטריות והבצל שבסיר ומוסיפים את התבלינים והמים.

4מערבבים את קמח האורז עם 1/4 כוס מים ומוסיפים למרק. מחממים על אש נמוכה 15 דקות ומסירים מהאש. מוציאים את עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי.

5טוחנים במעבד מזון את הקשיו עם הפטריות והבצל ששמרנו בצד וכוס מים, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

6מוסיפים את תערובת הקשיו למרק ומערבבים.

7מוסיפים את המיסו וטועמים. מוסיפים תבלינים לפי הצורך, אבל לא מחממים שוב (אם מחממים – נמנעים מלהגיע לרתיחה). מגישים חם.

* המתכון באדיבותברפוד- המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il