אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו

מנת פסטה לצמחונים, טבעונים וסתם אנשים שאוהבים אוכל טעים - עם טופו מלא בטעמים, בצל מטוגן, ערמונים ואגוזי קשיו, ברוטב מתקתק על בסיס סויה, סילאן ושום. שילוב טעמים שעובד נפלא ביחד

|לא על החסה לבדה| פורסם17:01
פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
Rating:4.971reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אני בדרך כלל מכינה את המרינדה לפי העין, הכמויות שמצוינות הן הערכה. יכול להיות שיהיה צריך לאזן טעמים ע"י הוספה של סויה / סילאן / סוכר חום.

המצרכים (2 מנות):

לפסטה

  • חצי חבילת פסטה מבושלת (כ-250 גרם)
  • 150 גרם טופו
  • 1 בצל ענקי או שניים בינוניים
  • כמה גבעולי בצל ירוק
  • 1 חבילת ערמונים בואקום
  • חופן עירית קצוצה להגשה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם מרענן)

למרינדה

  • 1/4 כוס סויה
  • 1 כף גדושה סילאן
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1 שן שום קצוצה
  • חופן אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) שבורים קצת

אופן ההכנה:

1מייבשים את הטופו היטב, אפילו מועכים אותו קצת בתוך מגבת נייר כדי לסחוט עוד מהנוזלים. רק בלי אלימות, שלא יתפורר.

2חותכים את הטופו ומשרים במרינדה. ככל שהטופו יישב יותר זמן במרינדה, ככה הטעם שלו יהיה יותר עשיר. הטופו שבתמונה הושרה (רק) שעתיים וחצי.

פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו - מכינים את הטופומשרים את הטופו. משמאל: אחרי השרייה של שעתיים וחצי|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

3קוצצים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים עד שהוא מתחיל להתקרמל ולהשחים.

4בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והערמונים.

5מוסיפים את הערמונים (ללא הבצל הירוק) ומטגנים ביחד עם הבצל המקורמל שבמחבת עוד כשתיים-שלוש דקות.

6בינתיים מוציאים את הטופו מההשרייה ואת המרינדה שומרים בצד. שמים במחבת נקייה 2-3 כפות מהמרינדה ומוסיפים את הטופו ופיסות השום והקשיו מהמרינדה. מטגנים את הטופו עד שהוא משחים ונחרך קצת מכל הכיוונים. מומלץ להוסיף מדי פעם כף או שתיים מהמרינדה למחבת - הטופו יישתה אותה וייקבל טעם נפלא. אל תשתמשו בכל המרינדה, מאחר שנצטרך אותה לרוטב הסופי.

7כשהטופו מוכן מוסיפים אותו למחבת של הבצל והערמונים, מוסיפים את הבצל הירוק והפסטה המבושלת ושופכים פנימה את שארית המרינדה. מערבבים היטב למשך דקה-שתיים עד שכל הטעמים נספגים בפסטה.

8טועמים ומוודאים שיש מספיק רוטב. אם אין מספיק, מוסיפים עוד סויה וסילאן ומערבבים שוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!* בקרו בבלוג של נופר:לא על החסה לבדה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il