
הורצ'אטה – משקה אורז קיצי מקסיקנישותים אותו קר כקרח והוא מרענן בטירוף, אין בו חלב ולא קפאין ובאופן כללי הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם בקיץ. לרגל חגיגות ה-5 לאתר "טבעוניות נהנות יותר" ולמסעדת אואזיס - קבלו מתנה צוננת וטעימה במיוחדרימה אולברה|לא צויין שם מקור| פורסם17/05/1707:20 ![]() צילום: אורי שביט, mako אוכל |
מן המפורסמות הוא שאוכל מחבר בין אנשים. אבל לא רק בין אלה שיושבים מסביב לשולחן, אלא גם בין מי שטורחים, או במקרה שלנו טורחות, להכין אותו מאחורי הסירים והמחבתות. התשוקה לאוכל, למרכיבים ולטכניקות ההכנה, חיברה את השפית רימה אולברה (מסעדת אואזיס) עם מפתחת המתכונים ומנחת הסדנאות אורי שביט ("טבעוניות נהנות יותר"). חמש שנים שוקדת כל אחת מהן על הבאת האני מאמין שלה לצלחת הישראלית – האחת בהקפדה על שימוש בחומרי גלם טריים, אותם היא מחברת בשילובים מעניינים ומלאי צבע וטעם, והשנייה – בטיפוח קולינריה שעושה שימוש בחומרי גלם מן הצומח בלבד, מבלי להתפשר לרגע על הטעם או ההנאה. יום הולדת 5 למסעדה ולבלוג הוא בהחלט סיבה למסיבה, וכך יתחברו שני העולמות האלה לראשונה במשתה טבעוני מיוחד בן יומיים, שיתקיים במסעדת אואזיס בשבוע הבא. לכבוד המאורע חילצנו עבורכם מתכון קל וקריר, שיעזור לכם לעבור את הקיץ המתקרב בשלום. משתה יום הולדת מן הצומח, 23-24.5.17 מהשעה 19:00 במסעדת אואזיס, מונטיפיורי 17 תל אביב. להזמנת מקומות: 03-6206022 המצרכים :לכ-2 ליטר נוזל:
אופן ההכנה:1יוצקים את המים לסיר גדול. 2חורצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים בעזרת סכין את הזרעים לתוך המים. מוסיפים את מקל הווניל עצמו, הסוכר ומקלות הקאסיה ומביאים לרתיחה. מניחים לנוזל להצטנן לחלוטין. 3משרים את גרגירי האורז בנוזל המתוק למשך הלילה (8 שעות לפחות). 4מוציאים מהסיר את מקלות הווניל והקאסיה, מסננים ושומרים את הנוזל. 5מעבירים את האורז למכל של מעבד מזון וטוחנים. ממשיכים לטחון ומוסיפים בהדרגה את הנוזל ששמרנו. טוחנים היטב. 6מסננים את הנוזל שהתקבל דרך בד צפוף (כמו בד גבינה או חיתול) ומקררים היטב. מגישים קר מאוד עם קוביות קרח ופלח ליים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |