
אם אתם מאוהבי הכרובית, הקציצות הללו יהיו מושלמות עבורכם! בבית אמי יום טיגון כרוביות היה הופך לחגיגה כשאת פירורי הכרובית שהיו נשארים בקערה הייתה אוספת בקפדנות, מוסיפה להם ביצה ופירורי לחם והופכת אותם לדבר היחידי שרצינו לאכול באותו יום. שנים אחרי, החלטתי שהגיע הזמן לתת לקציצות הכרובית את הכבוד המגיע להן ולהכין אותן באופן מיוחד ולא משאריות. ואם כבר, אז ננצל את ההזדמנות כדי לשדרג אותן כך שתקבלנה טאץ' בריאותי עם תוספת של קינואה וטופו ותהפוכנה לאחר טיגון קצר במעט שמן, לא רק לטבעוניות אלא גם לארוחה טעימה ומשביעה. הטופו שבמתכון, מעבר לכך שיהפוך את הקציצות לפרווה, עם טעמו הניטרלי, שמקבל את טעם הכרובית, עשיר בחלבון ובערכים תזונתיים וכן דל בקלוריות, מה שהופך את המנה הזו לא רק לבריאה אלא גם לדיאטטית באופן יחסי, והכי חשוב טעימה בצורה יוצאת מן הרגיל! המצרכים :
אופן ההכנה:1מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים עד לריכוך. 2מסננים, מועכים לפירה ומעבירים לקערה. 3מכניסים את הקינואה לסיר עם כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות. 4מוסיפים את הקינואה המבושלת לקערה עם הכרובית המעוכה. 5מגררים את הטופו בפומפייה דקה ומוסיפים לקערה. 6מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. 7מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים (מתחילים באש גבוהה, ולאחר שצד אחד מזהיב, מנמיכים את הלהבה והופכים לצד השני). 8מניחים על נייר סופג, וזוללים! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |