
אנטיפסטי כרוב סגולאוקיי, הנה משהו שלא חשבנו לעשות עם כרוב סגול: פשוט לחצות אותו, לזלף שמן זית, לתבל ולצלות בתנור. איך לא חשבנו על זה? לא ברור, מה שבטוח זה שאת המתכון הזה אנחנו הולכים לאמץשלי ברנר|"חומר. אוכל. כתמים מדברים", הוצאת לאנצ'בוקס| פורסם22/03/1709:36 ![]() צילום: מיכל רביבו, "חומר. אוכל. כתמים מדברים", הוצאת לאנצ'בוקס |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה. 2חוצים את הכרוב. מתבלים בנדיבות בשמן זית, במלח ובעשבי תיבול מיובשים. 3מעבירים לתבנית וצולים במשך כ–5 דקות, עד שהכרוב נחרך וצבעו הופך לסגול בוהק ועמוק. 4מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות נוספות עד שמתרכך. * רוצים להכין לבד עשבי תיבול מיובשים? נהדר: מניחים צרור גבעולי מרווה, צרור תימין, צרור אורגנו וצרור רוזמרין בשלמותם בסלסילת קש או באגרטל ריק במקום יבש בבית למשך כשבוע, עד שהם מתייבשים. בעזרת הידיים ומעל קערה רחבה מסירים את העלים מן הגבעולים – כל זר בנפרד, בזה אחר זה. מפזרים חופן מלח אטלנטי ומערבבים קלות. מאחסנים בצנצנות או בקופסאות סגורות. חומר. אוכל. כתמים מדברים - כריכה|צילום: מיכל רביבו, "חומר. אוכל. כתמים מדברים", הוצאת לאנצ'בוקסהמתכון מתוך הספר "חומר. אוכל. כתמים מדברים" בהוצאת לאנצ'בוקס. סגנון: נעמה רן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |