אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

מרק עדשים שחורות

נזיד עשיר, מחמם ומנחם עם עדשים וירקות טעימים. מתאים כמנה ראשונה או כארוחה משביעה בפני עצמה

|mako אוכל| פורסם19:25
מרק עדשים (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
Rating:4.5289reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות
  • ארבעה גבעולי סלרי עלים, שטופים היטב ופרוסים
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 300 גרם עדשים שחורות, שטופות היטב (בערך כוס וחצי)
  • גרידה מחצי לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מים על פי גודל הסיר

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר בינוני שמן זית. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר ומערבבים קלות עד שהוא מתרכך.

2מוסיפים את חתיכות גבעולי הסלרי ומטגנים עד שהם מתרככים. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן דקות מספר.

3מוסיפים את העדשים, מוסיפים תבלינים ולימון ומערבבים היטב. מוסיפים מים שיכסו את התכולה ועוד שתי כוסות. מרתיחים, מורידים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כ-50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il