אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

סלט קינואה מתקתק

סלט מהיר וטעים שמכיל את כל מה שצריך לתזונה בריאה וטובה, עם רוטב וינגרט חמוץ ומתקתק שהופך אותו למושלם

|mako אוכל| פורסם20:57
סלט קינואה מתקתק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 500 גרם קינואה
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 1 בטטה (יקרה מדי? החליפו בחצי דלורית חתוכה לקוביות)
  • חופן של כוסברה קצוצה
  • 6-7 קורנישונים חתוכים לפרוסות, או 3 מלפפונים חמוצים במלח
  • 50 גרם שקדים פרוסים, קלויים

לרוטב:

  • 1 לימון סחוט
  • 3 כפות מייפל (טבעי)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים כ-8 דקות. שימו לב ברגע שמופיעה נקודה לבנה בגרגיר הקינואה היא מוכנה. מסננים ומניחים בצד.

2במקביל, מטגנים במחבת את הבטטה / הדלורית כ-8 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומוסיפים לסלט.

3מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים לרוטב.

4מעבירים לכלי את הקינואה, ואת שאר המצרכים, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il